Vegetabilske Olier

100% rene og helt naturlige olier til huden og håret

Naturlig olie til huden og håret

Naturlige olier af vegetabilsk oprindelse. Alle olier, der stammer fra planteriget er såkaldte vegetabilske naturlige olier.

Her på Naturlige Olier giver vi dig et overblik af de mange olier og deres særlige kendetegn. Mange olier kan fås også som madolier, men vi koncentrerer os her om olierne til anvendelse inden for kosmetik.

Argan olie

Argania spinosa

Oprindelse:
Marokko

Udvundet fra:
Kernen

Kendt som:
Argan oil, Maroccan oil

Argan olie er en naturlig olie, der er kendt som “Det flydende guld fra Marokko” og med god grund.

Navnet argan er givet af lokale Berber kvinder, der selv den dag i dag, høster og bearbejder kernerne fra argan træet. Argan er en af de få naturlige olier, der ligger øverst på hylden, i forhold til popularitet og anvendelse. De fleste, der prøver argan, fortsætter med brugen i lang tid.

I årevis har Argan været særlig kendt for sin evne til at opretholde hudens naturlige elasticitet, mens den nærer og helbreder. Oliens popularitet er nærmest eksploderet siden begyndelsen af det 19. århundrede og særligt i dag, finde vi argan i mange kosmetik produkter. Argan findes både som madolie og som kosmetikolie.

Argan olie er spækket med E-vitamin og essentielle fedtsyrer, hvilket gør den bemærkelsesværdigt effektiv på ældre hud. For dem der er bekymret for udbrud, kan vi glæde dig med, at fortæller, at Argan olie ikke tilstopper dine porer.

For håret kan Argan olie have en fortryllende effekt, da det virker mod flyvs hår, fedtet hovedbund og kruset hår.

Argan vokser i Afrika, primært i Marokko og har altid grønne træer, der kan blive op til 9 meter i højden. Træet er tørke tolerant.

  • Rig på vitaminerne A, B1, B2, B6, C og E
  • Rig på saponiner (som blødgør huden)
  • Anti-inflammatorisk
  • Antioxidant

Køb naturlig Argan olie, koldpresset, uraffineret og naturligvis økologisk hos CHLEOPATRA

Hørfrøolie

Linum usitatissimum

Oprindelse:
Kanada, Europa og Amerika

Udvundet fra:
Frø

Kendt som:
Flaxseed oil, Linseed oil

Hørfrøolie (også kendt som linfrøolie) kommer fra den smukke blåblomstrende plante Linum usitatissimum, som vokser i hele Europa og Amerika.

Den er især kendt for sine olierige frø. Den rige, gyldne olie er stærkt anbefalet til hele kroppen for dens ernæring og anses for at være naturens rigeste kilde til omega-3 fedtsyrer.

Den har en langsom absorptionshastighed. Kan bruges direkte på huden eller som massageolie, men kan dog føles lidt klæbrigt, hvorfor den oftest blandes med andre lettere vegetabilske olier såsom abrikos eller kokosnød (i et forhold på f.eks. 20% hørfrøolie til 80% af den lettere olie).

Hørfrøolie kan påføres huden for at berolige en række forhold, herunder solskoldning, eksem og tør eller betændt hud. Dets anti-inflammatoriske egenskaber er særligt bemærkelsesværdige. Olien hjælper også med at forsegle fugt i huden, hvilket gør den til en fordelagtig bestanddel i langvarige blødgøringsmidler. Det er derfor et godt valg for dem, hvis hud taber fugt nemt eller for at beskytte mod elementerne i barske klimaer (hvad enten det er is eller særlig varmt og tørt).

Den er særlig rig på omega 3 indhold, men indeholder også omega 6 og 9 essentielle fedtsyrer.

  • Rig på vitaminerne A, B1, B2, B3, B5, B6 og E
  • Rig på mineralerne kalium, lecithin, magnesium og zink.
  • Anti-inflammatorisk
  • Forsegler fugtighed

Køb naturlig Hørfrøolie, koldpresset og økologisk hos Helsebixen

Kokosolie

Cocos nucifera

Oprindelse:
Filippinerne, Sri Lanka

Udvundet fra:
Frugtkødet fra kokosnødder

Kendt som:
Coconut oil

Kokosolie er en naturlig olie, der er kendt for sine mange gode egenskaber. Den er ufattelig alsidig, da den kan bruges til rigtig mange ting.

Kokosolie findes også i mange forskellige afskygninger, men den absolut reneste og bedst kokosolie får ved at finde en, der ikke blot er koldpresset, økologisk og urafineret, men også fri for efterbehandling.

En god kokosolie må IKKE være lavet af copra (åbne kokosnødder, der bliver tørret), men bør altid være fra friske kokosnødder, der behandles så snart de er høstet. Når olien er ekstraheret, er der ingen yderligere behandling, Så får du den bedste af slagsen.

Kokosolie er ideel til en god massage, da olien ikke forsvinder ind i huden lige med det samme. Mange anvender effektivt som makeupfjerner og den går også fint, at anvende mod tørre, sprukne læber.

Den naturlige olie både nærer og fugter huden, men også håret, kan have stor glæde af kokosolie. Her hjælper den med tørt eller endda fedtet hår og fungerer samtidig som en god, naturlig balsam.

I de seneste år er kokosolie (atter) blevet super populær, så den er svær at undgå i blade, magasiner, på Facebook og andre sociale medier. Du finder den nærmest over alt – Kokosolien lever faktisk op til alt sin hype. Den er alt, hvad du drømmer om og meget mere. En lækker olie, der virkelig kan bruges til alt.

naturlig olie - kokosnød - kokosolie
  • Koldpresset
  • Ikke bleget
  • Ikke deodoriseret
  • Ikke raffineret
  • Ikke hydrogeneret
  • Ingen-GMO-ingredienser

Køb naturlig Kokosolie, koldpresset og økologisk samt uraffineret hos CHLEOPATRA

Kæmpenatlysolie

Oenothera biennis

Oprindelse:
Holland, Kina

Udvundet fra:
Frø

Kendt som:
Evening Primrose oil, GLA-olie

Kæmpenatlysolie bliver udvundet fra frøene af plantens gule blomster. Den er rig på essentielle fedtsyrer – stoffer, som kroppen har brug for, men som ikke er i stand til at producere selv. Det er derfor en vigtig kilde vi bør inkludere i vores kost.

Rigtig mange køber også kæmpenatlysolie til internt brug enten via ren olie eller olie i kapsler, som et tilskud til den normale kost i hverdagen. 

Olien er god til huden, da alt du kommer på huden også trænger ind. Kæmpenatlysolie er dog langsom om at trænge ind, hvorfor den også ofte anvendes i blandinger, der bruges til massageolie.

Den er derfor også gavnlig, især hvor der er tegn, på at kroppen ikke modtager nok af disse vigtige olier igennem kosten. Eller hvis kroppen har svært ved at transportere fedtsyrerne effektivt til dermis og epidermis. Her kan udvortes påføring af olier som kæmpenatlysolie være til stor gavn.

Kæmpenatlysolie er en naturlig olie – og en af de få – der er særlig rig på den essentielle fedtsyre gamma linolsyre (GLA) – en omega 6 fedtsyre, som kroppen har brug for til regulering af kroppens hormonelle og kredsløbssystemer. GLA spiller en vigtig rolle i kroppen, der det gør den i stand til at helbrede: sår, tørre hudforhold som eksem, reproduktive problemer og generelt er med til at øge immunsystemet og kredsløbet.

naturlige olie - kæmpenatlys frø olie
  • Rig på vitaminerne A, B1, B2, B6
  • Indeholder en lille smule E-vitamin
  • Anti-aging egenskaber
  • Reducerer fine linjer og rynker
  • Kan hydrere ekstremt tør hud
  • Giver huden bedre elasticitet ved at øge kollagen og elastin
  • Reducerer pletter og mærkbar rødme – hvilket giver en jævn hudfarve

Køb naturlig Kæmpenatlysolie, koldpresset og økologisk samt uraffineret hos CHLEOPATRA

Naturlig olie fra Chleopatra

CHLEOPATRA er en lille familiedrevet virksomhed, der går højt op i olier. Her tilbyder Liezel & Morten dig den bedste kvalitet i rav-mørke glasflasker, der beskytter indholdet mod sollys. Alle flasker er genavendelige, ligesom deres indpakning er ved forsendelse. De sender dig hurtigt dine varer og svarer gerne på spørgsmål og så går de også op i veganisme og zero waste for et bedre miljø.

Prøv din næste olie fra chleopatra

Mandelolie

Prunus amygdalus

Oprindelse:
Spanien, Amerika

Udvundet fra:
Kernen af mandlerne

Kendt som:
Sweet almond oil, Sød mandelolie

Har du et par sko, der bare passer til det hele eller måske et par bukser, der bare sidder perfekt? Mandelolie er sådan. Det er en naturlig olie, der bare er god til det hele.

Sød mandelolie er medlem af familien Rosaceae som er familie af fersken, med hvilken den deler visse kvaliteter. Den søde mandelolie, som er klar, lysegul med en behagelig aroma, er koldpresset fra frøet (hvad vi tænker på som en nød) af træet. Olien smøres skønt på huden, men absorberes ikke så hurtigt, hvilket gør den til en af de mest populære basisolier til massage og aromaterapi.

På grund af dens rige indhold af vitaminerne – A og E – er sød mandelolie terapeutisk i sig selv. Begge vitaminer spiller vigtige roller i hudheling og kan absorberes direkte gennem massage i epidermis. De nærende, fugtighedsgivende og beskyttende kvaliteter gør olien til et populært valg i en bred vifte af kropsprodukter og kosmetik.

Den er især egnet til behandling af forbrændinger og tør og irriteret hud.

naturlige olie - mandel - mandelolie
  • Rig på vitaminerne A og E
  • Virker fugtighedgivende for hud og hår
  • Styrker negle
  • Ekseptionel massageolie

Køb naturlig Mandelolie, koldpresset og økologisk samt uraffineret hos CHLEOPATRA

Olivenolie

Olea europaea

Oprindelse:
Spanien, Palæstinensiske territorier

Udvundet fra:
Frugten

Kendt som:
Olive Extra Virgin Organic, Ekstra jomfru oliven olie

Olivenolie er en naturlig olie de fleste kender. Denne olie er koldpresset fra frugten af ​​oliventræet Olea europaea. I Palæstina, har det i mere end 5.000 år været en vigtig del af økonomien og kulturen. Oliventræerne passeres gennem generationer af samme familie. Denne olivenolie er rig og nærende og kan bruges i mad eller hudpleje.

Olivenolie er kendt for sine sundhedsmæssige fordele i kosten. I dag er det nærmest hvermandseje, at have en ekstra jomfru olivenolie stående i køkkenet. Den er fyldt med antioxidanter – herunder vitaminet E, polyphenoler og den sjældne antioxidanthydroxytyrosol – som bidrager med følgende fordele: Forøgelse af metabolisme, sænkning af blodkolesterol, opbygning af sunde cellevægge samt hjælp til fordøjelsen.

For at drage fordel af oliens maksimale potentiale, anvendes det bedst uopvarmet, som rystes over mad og anvendes gerne i saltablandinger.

Da huden er meget absorberende, kan alle ovennævnte fordele optages i kroppen, når den anvendes topisk (udvortes) ved hudpleje – sørg altid for at have den højeste kvalitet ekstra jomfruolie. Blander du med havsalt og gnider forsigtigt over kroppen, fjerner olien døde hudceller, hvilket gør den til en effektiv og økonomisk eksfoliator. Olien er populær i hjemmelavede ansigtsmasker, som en ansigtsrensning og til brug som makeupfjerner samt en effektiv barberingolie, der erstatter behovet for barbercreme.

Den er ideel til både tørre og fedtede hudforhold, herunder acne.

  • Rig på monoumættede fedtstoffer
  • Et fint indhold af vitaminerne E og K1

Køb naturlig Ekstra Jomfru Olivenolie, koldpresset og økologisk hos helsehelse

Rapsolie

Brassica napus

Oprindelse:
Spanien

Udvundet fra:
Frø

Kendt som:
Canola oil, rapeseed oil

Rapsolie er meget rig på mineraler, vitaminer og har et højt indhold af GLA syrer. Det er en super billig olie og velegnet til alle hudtyper.

Rapsolie er en naturlig olie, der er meget almindeligt anvendt af massage terapeuter. Aromaterapeuter bruger også olien, selv om de har tendens til at foretrække sød mandelolie.

Mange mennesker bruger rapsolie som en almindelig madolie såvel som en naturlig og sikker ingrediens i deres hårpleje og hudpleje. Vær dog opmærksom på, at der sagtens kan være stor forskel på madolier og olier, der er særligt fremstillet til kosmetik.

E-vitamin og nyttige antioxidanter i rapsolie vil beskytte din hud og forbedre hudens sundhed. Rapsolie beskytter din hud mod frie radikaler og nærer din hud og gør den blød og lækker. Hvis du vil have et ungdommeligt udseende, skal du anvende denne naturlige olie på din hud hver dag for at få de værdifulde vitaminer fra den.

Rapsolie er ikke dyrt, og fedtsyrerne i olien er nyttige til tør hud og hjælper din hud med en god fugt. Du kan kombinere rapsolie med nogle æteriske olier som en lotion til din krop. Eller du kan blande den med andre vegetabilske olier for at drage fordel fra flere forskellige olier.

For at omdanne dit hårs sundhed, kan du massere rapsolie i hovedbunden; lad det sidde natten over ved at dække med et håndklæde eller en badehætte. Dagen efter vasker du håret med shampoo om morgenen og dit hår vil føles som nyt.

naturlig olie - rapsfrø - rapsolie
  • Naturlig rig på E-vitamin (både gamma-og alfa- tocopherol)
  • Lavt erucinsyre indhold (umættet)
  • Reducerer inflammationer
  • Bekæmper aldring og acne
  • God til tør hud
  • God mod kruset og skadet hår

Køb naturlig Rapsolie, koldpresset og økologisk hos helsehelse

Ricinusolie

Ricinus communis

Oprindelse:
Indien

Udvundet fra:
Frø

Kendt som:
Castor oil, Castor olie, Amerikansk olie

Ren ricinusolie er udvundet fra frøene fra Ricinus-bønneplanten (Ricinus communis), som engang blev omtalt som “Palme Kristus” (bladene siges at ligne palmen Kristus).

Olien er fremstillet ved koldpressning af frøene og afklaring af olien sker ved varme.

Ricinusbønnerne indeholder faktisk ricin, som er utroligt giftigt. Men selve olien indeholder ikke ricin; Ricinproteinet er efterladt i “ricinusbønnemassen” efter olien er ekstraheret fra frøet. 

Ricinusoliens konsistens er ret tyk, og det er derfor nemmere at blande det med en anden basisolie, for at massere den i en cirkulær bevægelse godt ind i din hud. Du kan bruge basisolier som mandelolie, kokosolie og olivenolie.

Ricinusolie bruges ofte for at styrke hår og øjenvipper. Påfør 2 dråber af ren ricinusolie på dine vipper hver nat. Da noget af det kan komme i øjnene (hvilket er uskadeligt), skal du altid bruge en dråbepipette så olien ikke får urenheder tilbage i flasken.

Olien udtager også snavs, bakterier, overskydende olie og døde celler fra huden, stimulerer lymfesystemet og øger blodcirkulationen.

Der produceres omkring 270-360 millioner kilo ricinusolie til en række forskellige anvendelser hvert år. Ricinusolie menes også at kunne reducere ar og mindske misfarvning af huden.

naturlig olie - ricinusfrø - ricinusolie
  • Rig på ricinolsyre
  • Anti-inflammatorisk
  • Anti-bakteriel
  • Anti-svamp
  • Behandler infektioner
  • Menes at være effektiv mod hårtab
  • Kan få håret til at gro hurtigere

Køb naturlig Ricinusolie, koldpresset, uraffineret og økologisk hos CHLEOPATRA

Sesamolie

Sesamum Indicum

Oprindelse:
Mexico, Afrika, Indien

Udvundet fra:
Frø

Kendt som:
Sesame oil

Sesamolie er rig på vitaminerne B og E, og mineraler som calcium, magnesium og fosfor. Det gør den til et glimrende blødgørende middel. Blandet med andre basisolier, udgør den en populær massage og aromaterapi-olie

Sesamolie er desuden rig på zink, som er en af ​​de vigtigste mineraler til din hud. Det kan øge hudens elasticitet og glathed, hvilket bidrager til at reducere udseendet af alderspletter og eliminere visse hudforhold, herunder for tidlig aldring.

Sesamolie kan også bruges som solcreme, fordi det skaber et beskyttende lag på huden, hvilket er en anden måde at beskytte kroppen mod fremmede stoffer eller toksiner, der kommer ind gennem huden. I nogle kulturer er sesamolie også blevet brugt til at behandle svampesygdomme på huden.

Sesamolie er traditionelt blevet brugt til at forbedre hårets sundhed. Det kan medvirke til at bevare den naturlige hårfarve og også minimere hårtab. Desuden kan de antibakterielle virkninger af sesamolie hjælpe med at eliminere patogener eller fremmedlegemer, der kan angribe din hovedbund eller hår.

  • Rig på vitaminer B og E
  • Rig på zink
  • Tilføjer huden elasticitet
  • Anti-bakteriel

Køb naturlig Sesamolie hos Cosmoc Co